Hvad betyder symbolerne på bunden af ​​plastikvandkopper?

Plastprodukter er meget almindelige i vores dagligdag, såsom plastikkopper, plastikservice osv. Ved køb eller brug af disse produkter kan vi ofte se et trekantsymbol trykt i bunden med et tal eller bogstav markeret på.Hvad betyder det?Det vil blive forklaret i detaljer nedenfor.

genanvendt plastikflaske

Dette trekantede symbol, kendt som genbrugssymbolet, fortæller os, hvad plastemnet er lavet af og angiver, om materialet er genanvendeligt.Vi kan se de anvendte materialer og produktets genanvendelighed ved at se på tallene eller bogstaverne i bunden.Specifikt:

Nr. 1: Polyethylen (PE).Anvendes generelt til fremstilling af fødevareemballageposer og plastikflasker.Genanvendelig.

Nr. 2: Højdensitetspolyethylen (HDPE).Anvendes generelt til fremstilling af vaskemiddelflasker, shampooflasker, sutteflasker osv. Genanvendelige.

Nr. 3: Kloreret polyvinylchlorid (PVC).Anvendes generelt til at lave bøjler, gulve, legetøj osv. Det er ikke nemt at genbruge og frigiver nemt skadelige stoffer, som er skadelige for miljøet og menneskers sundhed.

Nr. 4: Polyethylen med lav densitet (LDPE).Anvendes generelt til fremstilling af madposer, affaldsposer osv. Genanvendelige.

Nr. 5: Polypropylen (PP).Bruges generelt til fremstilling af iskasser, sojasovsflasker osv. Genanvendelig.

nr. 6: Polystyren (PS).Anvendes generelt til fremstilling af skummadkasser, termokopper osv. Det er ikke nemt at genbruge og frigiver nemt skadelige stoffer, som er skadelige for miljøet og menneskers sundhed.

Nr. 7: Andre plasttyper, såsom PC, ABS, PMMA osv. Materialeforbrug og genanvendelighed varierer.

Det skal bemærkes, at selvom disse plastmaterialer kan genbruges og genbruges, i den faktiske drift, på grund af andre ingredienser, der er tilsat mange plastprodukter, repræsenterer ikke alle bundmærker 100 % genanvendelighed.Den specifikke situation Det afhænger også af lokale genbrugspolitikker og forarbejdningskapaciteter.
Kort sagt, når vi køber eller bruger plastikprodukter såsom plastikvandkopper, skal vi være opmærksomme på genbrugssymbolerne i bunden af ​​dem, vælge produkter lavet af genanvendelige materialer og samtidig sortere og genbruge så meget som muligt efter bruge til at beskytte miljøet.


Indlægstid: 18. december 2023