Skal jeg vælge PC eller PP til plastikvandkopper?

Der findes forskellige typer plastikvandkopper, og det er uundgåeligt, at vi bliver blændede, når vi vælger plastikvandkopper.

plastik vandflaske

For at lade alle vide mere om plastikvandkopper og være i stand til at vælge deres foretrukne plastikvandkopper, så lad mig fokusere på at introducere dig til forskellene mellem PC og PP i plastikvandkoppematerialer.

PC er den engelske forkortelse af polycarbonat, en af ​​de mest almindelige plasttyper.Dette materiale er ikke-giftigt og bruges især til fremstilling af sutteflasker, space cups osv. Fordi det indeholder bisphenol A, har det været kontroversielt.

I teorien betyder det, at så længe 100 % af bisphenol-A omdannes til en plastisk struktur under fremstillingsprocessen af ​​polycarbonat, betyder det, at der slet ikke er bisphenol-a i produktet, og der er ingen sundhedsrisiko.Men hvis små mængder BPA ikke omdannes til plastikstrukturen af ​​polycarbonat, kan det frigives til fødevarer eller drikkevarer, hvilket truer brugernes sundhed og sikkerhed, især teenagere.

plastik vandflaske

PP er den engelske forkortelse af polypropylen og har god varmebestandighed.Produktet kan steriliseres ved temperaturer over 100 grader Celsius og vil ikke deformeres ved 150 grader Celsius uden ekstern kraft.
Polypropylen er en af ​​de mest brugte plasttyper i mikrobølgeovne.Men efter omhyggelig undersøgelse vil vi opdage, at polycarbonat på markedet ofte er dyrere end polypropylenprodukter, og kunder har en tendens til at følge konceptet om "jo dyrere, jo bedre kvalitet".Faktisk skyldes prisforskellen, at den nuværende pris på et ton polycarbonat på markedet er meget højere end prisen på et ton polypropylen.

微信图片_20230728142401
Sammenligner man de to materialer, kan det konstateres, at polypropylen har dårligere slidstyrke end polycarbonat, så når man laver gennemsigtige kopper, bruges polycarbonat generelt som materiale.Polycarbonatprodukter er smukkere end polypropylenprodukter.Ud fra et sikkerhedssynspunkt når behandlingstemperaturen for polypropylenplast imidlertid 170 ~ 220 grader Celsius, så kogende vand kan ikke nedbryde det, så polypropylen er sikrere end polycarbonat.


Indlægstid: Mar-12-2024